Klub zaměstnavatelů a služba ELA – Employer Life Assistant spojí síly při pomoci firmám a jejich zaměstnancům na trhu práce.

Myšlenka uzavřít partnerství dvou renomovaných poskytovatelů služeb pro přední zaměstnavatele vznikla paradoxně v době vrcholícího koronaviru, kdy se jiné obchodní aktivity spíše utlumovaly. Možná právě proto, že v tom okamžiku, i v nejbližším období, které pandemie negativně ovlivní, služba ELA o to více pomáhá zaměstnancům i firmám s řadou následků pro všechny zúčastněné.

Zakladatel a ředitel Klubu Zaměstnavatelů, Pavel Hulák a jednatel společnosti LIN&Partners, výhradního poskytovatele asistenční služby ELA v ČR/SR, Petr Kadidlo, se proto velmi přirozeně dohodli na spolupráci. Obě zavedené organizace pomáhají zlepšovat kvalitu řízení lidských zdrojů a podmínky pro zaměstnance i zaměstnavatele. Pavel Hulák ocenil revoluční a osvědčený způsob, kterým ELA poskytuje v režimu 24/7 komplexní osobní asistenční službu zaměstnancům firem. Dále ocenil fakt, že poradenství v klíčových oblastech (psychologie, právo a mediace, finance/sociální oblast, zdravý životní styl, IT poradenství a pracovně-právní poradenství pro zaměstnavatele a HR pracovníky) je poskytováno prověřenými odborníky zcela anonymně, a to nejen zaměstnancům, ale také celým jejich rodinám. Na druhé straně, Petr Kadidlo vyzdvihl snahu Klubu Zaměstnavatelů zvyšovat kvalitu HR aktivit na českém pracovním trhu a také spolupráci Klubu Zaměstnavatelů se středními a vysokými školami, ze kterých vychází nová generace zaměstnanců a později také zaměstnavatelů. Díky tomu, že Klub Zaměstnavatelů sdružuje především nejlepší české firmy i nadnárodní korporace, může užitečnou službu ELA důvěryhodně přiblížit jejím příjemcům.

„Je důležité zvyšovat udržitelnost ve všech oblastech HR. Neříkám to jen proto, že je momentálně pracovní trh nečekaně změněn z důvodu koronavirové krize. Právě nyní se silně projevuje fakt, jakou péči svým lidem zaměstnavatelé věnují. Vstupenky na sport, kulturu nebo podpora stravování jsou standardem motivačních programů firem. Ale i s ohledem na současnou situaci a její další krizové dopady je důležité nabídnout něco, co pomůže jak zaměstnancům, tak zaměstnavateli, což je právě asistenční služba ELA“. Klub zaměstnavatelů také každoročně vyhlašuje výsledky ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku podle mezinárodní metodiky PwC Saratoga. Trochu jiná kritéria, zaměřená na podporu a sociální aspekt lidského kapitálu, musí splňovat i zaměstnavatel, který od asistenční služby ELA obdrží prestižní certifikát Humane Employer (Humánní zaměstnavatel). „Náš cíl je ovšem totožný – zvyšovat kvalitu podmínek na trhu práce pro zaměstnance i zaměstnavatele“, říká Pavel Hulák. Podle Petra Kadidla „ošetřený, tedy výkonný zaměstnanec, se rovná výkonný zaměstnavatel“. Oba pánové tuto symbiózu vidí jako spojité nádoby.

Více informací naleznete v těchto odkazech:

Zdroj:
Za Klub zaměstnavatelů a LIN&Partners